Insinööriliitto

Insinööriliitto IL ry

Insinööriliitto – koska maailma ei ole valmis

Työelämä muuttuu jatkuvasti. Insinööriliitto on ajan tasalla, vaikuttamassa ja apunasi. Jäsenenä käytössäsi on monipuoliset palvelut hyvän työarjen rakentamiseen.

 

Insinööriliitto huolehtii insinöörien ja muiden tekniikan alan asiantuntijoiden ja esimiesten työmarkkinaedunvalvonnasta. Insinööriliitto antaa aktiivisesti lausuntoja työelämän lainsäädäntöä koskeviin hankkeisiin ja osallistuu laajasti keskusteluun työelämän kehittämisestä. Työehtosopimustoiminta on järjestetty yksityisellä sektorilla liiton oman neuvottelutoiminnan lisäksi osin neuvottelujärjestö Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:n kautta. Julkisella alalla työ- ja virkaehtosopimukset neuvotellaan Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n kautta. Sekä YTN:n ja JUKOn neuvottelutehtävissä toimii myös Insinööriliiton asiantuntijoita

Mikä Insinööriliitto? 

Insinööriliitto on Akavan kolmanneksi suurin jäsenjärjestö, jossa on yli 75 000 jäsentä. Siihen kuuluu Insinöörien lisäksi myös tietoalan osaajia, pelialan tekijöitä, rautatiealan toimihenkilöitä, valtion maanmittausalan ammattilaisia ja kunnallisia pelastusalan toimihenkilöitä sekä tietenkin insinööriopiskelijoita. Mitä suurempi jäsenmäärämme on, sitä paremmin pystymme luomaan painetta ja neuvottelemaan kaikkien jäseniemme etujen puolesta.

Miksi Insinööriliitto? 

Insinööriliitto auttaa sinua työsuhdeasioissa, tukee urasuunnittelussa ja auttaa asettamaan oikean palkkatoiveen. Insinööriliitto on myös paljon muutakin, sillä se auttaa oman insinööri-identiteetin löytämisessä, tuo esille insinöörikulttuuria sekä kerää yhteen tekniikan osaajia ja auttaa luomaan verkostoja!

Ketä Insinööriliittoon? 

Insinööriliiton jäseneksi voivat liittyä insinööritutkinnon suorittaneet, tekniikan alan asiantuntijat sekä ylempänä toimihenkilönä insinööritasoisissa tehtävissä työskentelevät. Jäseneksi ovat tervetulleita myös tietoalalla ja pelialalla työskentelevät sekä insinööriyrittäjät.

Katso myös 10+1 hyvää syytä liittyä

 

Liittymislomake Insinööriliittoon löytyy täältä: 

https://liittymislomake.ilry.fi/

 

Insinööriliiton ja työttömyyskassan jäsenmaksut ovat jäsenjärjestöstä riippuen noin 35 € kuukaudessa

 

Insinööriliittoon kuulutaan jäsenjärjestön kautta. Liittyessään jokainen voi valita itselleen sopivimman jäsenjärjestön 30 alueellisesta järjestöstä tai yhdeksästä valtakunnallisesta järjestöstä. Valtakunnallisissa jäsenjärjestöissä yhdistävä tekijä on ala, jolla sen jäsenet työskentelevät. Lapin alueella jäsenien etuja valvomassa Meri-Lappia lukuunottamatta (jossa toimii Länsi-Pohjan Insinöörit ry) on Lapin Insinöörit ry!