Marttailta 8.10.2021

Herkut tarjolla.
Tiina on onnellinen mitalin saaja.
Tiinalle luovutettiin Insinööriliiton hopeinen ansiomitali.
Insinöörit keskustelevat sivistyneesti viinilasillisten äärellä.

Iltaa viettämään Lapin Marttojen keittiö-ravintolaan Rovakadulle tulivat Aarre, Hannu, Kari, Kasperi, Lauri, Jouko, Reima, Reijo, Pertti, Tiina, Tuomas ja Yrjö.

Tämän vuoden Marttaillan teemaksi hallitus pähkäili venäläisen ruoan. Lapin Marttojen Anna-Liisa Tikkanen tarttui ideaan loihtien kuuden venäläisen ruoan listan: Borssikeitto, Blinit, Pelmenit, Oliviersalaatti, Syrnikit ja Sienipiirakka. Sopivasti työpari kullekin ruokalajille. Anna-Liisa oli tehnyt insinöörejä odotellessa valmistelevia töitä paljon aikataulussa pysymiseksi.

Keittiösaarekkeen ympärillä oli kova hyörinä, kun insinöörit valmistivat ruokia Martan hellässä mutta tomerassa ohjauksessa pari tuntia. Työtahti oli tiukka, mutta onneksi kuitenkin insinöörit ehtivät torjumaan virkistysjuomilla alati uhkaavaa janoa. Suuritöisetkin ruoat valmistuivat aikataulun mukaan ja ei kun syömään; Borssikeitolla aloitettiin ja Blineillä jatkettiin. Jottei ruokailu olisi mennyt sikailuksi, aloitettiin päätapahtuma Vodka-snapseilla. Kullekin pääruokalajille oli Karin pyynnöstä Alkon ystävällinen myyjä valinnut oman viinin.

Ruokailun lomassa Kari, Aarren ja Yrjön avustamina luovutti Lapin Insinöörien pitkäaikaiselle, pidetylle hallituksen jäsenelle ja aktiiville Tiina Vanhanarkaukselle Insinööriliiton hopeisen ansiomitalin ruusupuskan kera. Tiina oli otettu ja insinöörit ottivat maljoja tapahtumalle.

Ruoat ja juomat maistuivat insinööreille erinomaisesti ja niitä oli riittävästi.

Kaiken päälle juotiin vielä kahvi-normalet. Martta yritti hillitä keskustelujen äänen tasoja siinä melko hyvin onnistuen – samalla kun tiskaili illan astiat. Mutta viimein oli insinöörien lähdettävä ravittuina ja virkistäytyneinä sateiseen yöhön. Jotkut saattoivat mennä jatkoillekin paikalliseen ravitsemusliikkeeseen.